Publisert av: atlehaga | november 11, 2009

Læringsressurser fra det Britiske riksarkivet

image

Jeg var på konferansen “Den digitale almenning” på Britania, i Trondheim, i går. I et av foredragene presenterte Andrew Paine digitalisert innhold fra det Britiske riksarkivet. Konferansen ble arrangert av Kultimathule

“Kultimathules visjon er å etablere et regionalt utviklings- og kompetansesentrum som inneholder alt fra regionens felles kunnskapsbase for kulturarv til et utviklingssenter for ulike kulturbaserte næringer. Kultimathule skal gjøre seg nasjonalt og internasjonalt bemerket og anerkjent for sin satsing på utvikling av nye formidlingsformer av kulturarv og samtidskunst.”

Les mer: http://www.kultimathule.no/

Riksarkivet, som er den britiske regjerings offisielle arkiv, inneholder nesten 1000 år med historie, med innhold fra pergament og papirruller til digitale filer og arkiverte nettsider.

Arkivet gir detaljert veiledning til myndigheter og offentlig sektor om informasjonsbehandling, varig sikring av innholdet, og gir råd om drift og vedlikehold av historiske arkiver. Arkivet ønsker å stimulere til gjenbruk av offentlig informasjon.

Innholdet består av kart, tegninger, dokumenter, bilder og film. Mye av dette kan sikkert være til nytte både i engelsk og historiefaget.

http://www.nationalarchives.gov.uk/education/

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: