Publisert av: atlehaga | oktober 1, 2009

Klimamysteriet

klimamysteriet

Klimamysteriet er et tverrfaglig, nettbasert læringsunivers med en interaktiv fortelling som engasjerer elever globalt i forhold til miljø- og klimaproblematikk.

ITU (forsknings- og kompetansenettverk for IT i utdanning) følger i høst et knippe skoler over hele landet i forbindelse med norsk tilrettelegging. ITU og Naturfagsenteret har blant annet utarbeidet en norsk lærerguide med kompetansemål for naturfag og samfunnsfag.

Lenke til nettstedet climatemystery.com, samt norsk og engelsk materiell er tilgjengelig på www.klimamysteriet.no – en egen inngangsside på Aftenpostens nettutgave.

Vi ønsker å informere fylkene om at det i uke 42 og 43 vil bli gjennomført en kampanje som sannsynligvis vil øke bruk og etterspørsel blant elever og lærere. Enkelte skoler har begynt å bruke Klimamysteriet allerede, og mange skoler forventes å gå inn og ut av spillet i løpet av høsten, og bruke det i varierende grad i enkeltfag eller tverrfaglige undervisningsopplegg. Det er primært videregående skoler som vil ta i bruk Klimamysteriet.

Handlingen i Klimamysteriet henger tett sammen med oppkjøringen til FNs klimakonferanse i København, COP 15 (7.-18. desember), og spillet når sitt dramatiske klimaks under konferansen. Spillets hovedspråk er engelsk, Klimamysteriet er gratis og tilgjengelig for alle. Det går en egen e-post ut i forbindelse med tekniske spørsmål rundt (forholdsvis enkle) maskin- og programvarekrav i forhold til Klimamysteriet.

Sjangermessig er Klimamysteriet dels såkalt edu-gaming, og dels ARG – alternate reality game.

Les mer på sidene til ITU

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: