Publisert av: atlehaga | mai 24, 2009

Personvern, nettvett, opphavsrett

www.dubestemmer.no Denne websiden handler om personvern. Det handler om hvordan opplysninger om deg kan bli brukt av andre, og hvordan du kan ta kontroll over disse opplysningene.

Datatilsynet, Teknologirådet og Utdanningsdirektoratet har gått sammen og utviklet et undervisningsopplegg for ungdom om personvern.

Materialet er laget på ungdommenes premisser og er et utgangspunkt for refleksjon og diskusjon i klassen.


imageMedietilsynet fører tilsyn med det omfattende området vi til daglig kaller media. Oppgavene omfatter for eksempel bevisstgjøring om barns bruk av Internett og dataspill, regler for radio- og tv-sendinger, og aldersgrensesetting for kinofilm og videogramregistrering. Tilsynet håndterer også tilskuddsordninger, og fører dessuten tilsyn med markeds- og eierforhold i dagspresse og kringkasting.

image

Datatilsynet skal medvirke til at den enkelte ikke blir krenket gjennom bruk av opplysninger som kan knyttes til han eller henne.

Datatilsynet er oppretta for å se til at personopplysningsloven blir fulgt. Formålet med loven er å verne den enkelte mot krenking av personvernet gjennom bruk av personopplysningar. Datatilsynet er både tilsyn og  ombud.

image

Nettvett.no er et nettsted hvor du finner informasjon, råd og veiledning om sikker bruk av Internett. Informasjonen er rettet både mot private brukere og små og mellomstore bedrifter. Nettvett.no er laget av Post- og teletilsynet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og i samarbeid med andre myndigheter, IKT-bransjen og representanter for brukerne.

image

Post og teletilsynet er et frittstående forvaltningsorgan som ligger under Samferdselsdepartementet. Hovedansvarsområdene for etaten er å regulere og overvåke post- og telekommunikasjonssektoren i Norge. PT er selvfinansiert, primært gjennom gebyr fra teleoperatørene.

image

Clara er opprettet for å gi veiledning om hvordan brukere i Norge skal gå frem for å benytte opphavsrettslig beskyttet materiale uten å komme i konflikt med gjeldende opphavsrettslovgivning.

image

Kopinor er en organisasjon av rettighetshavere, stiftet 1980. Kopinor representerer opphavsmenn og utgivere til stoffet i bøker, aviser, tidsskrifter, noter og lignende publikasjoner.

image

Jussportalen.no har et langsiktig mål om å bli den foretrukne webportalen for alle med behov for en enkel oversikt over de juridiske ressursene som finnes på internett. Portalen drives etter idealistiske prinsipper der inntekter fra reklame og annet, går til utvikling og drift av sidene. Ansvarlig redaktør er stud.jur. Ole Andreas Thrana

image

Lovdata er en privat stiftelse opprettet i 1981 av Justisdepartementet og Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Lovdatas formål er å etablere og drive systemer for rettslig informasjon. Lovdatas nettsted på Internett inneholder de primære rettskildene som regulerer borgernes rettigheter og plikter.

image

Et klikk for mye er en nettressurs du kan bruke for elever i alderen 13 – 19 år. Dette handler om forebygging av krenkelser og hva unge kan gjøre hvis de har blitt krenket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: