Publisert av: lrtiller | juni 14, 2008

Google oversetter flere språk

Teksten under , fra Googles blogg, er oversatt fra engelsk til norsk ved hjelp av Google Translate

-som dere ser er det langt fra perfekt, men med tanke på at det er under stadig utvikling ser det lovende ut.

@tle

Google Translate legger til 10 nye språk …
5/15/2008 02:06:00 PM
Skrevet av Jeff Chin, Product Manager

… og det er store nyheter slik du sier det. Språk er en av de største utfordringene vi har med å gjøre informasjonen universelt tilgjengelig. Som en del av maskinen Oversetterne team i Google Research, jeg er glad for rapporten har vi jobbet hardt med å overvinne denne utfordringen. Vi har nylig lagt oversettelse evner til 10 nye språk til Google Translate, som brakte den totale til 23 språk. Den nylig omtalt språk inkluderer bulgarsk, kroatisk, tsjekkisk, dansk, finsk, Hindi, norsk, polsk, rumensk og svensk.

I tillegg kan du nå oversette tekst og nettsider samt utføre cross-språk søk mellom to språk som vi tilbyr. For eksempel, vi støtter nå Kinesisk oversettelse til / fra noen av våre språk (for eksempel kinesisk til fransk). Så for de av dere som vil følge eller delta i OL i Beijing i høst, vil du være i stand til å lettere finne og få tilgang til innhold fra lokale kilder.

Vi har også lagt til en «Identifiser språk» for å hjelpe deg automatisk identifisere språket i teksten du prøver å oversette. Husk at jo lengre teksten er, jo mer nøyaktig vil det bli. Og for de av dere som har innebygd Google Translate Min Side gadget på nettstedet ditt for å gi den globale rekkevidde, disse nye språkene vil automatisk vises. Utviklere kan også dra nytte av disse nye språkene i vårt språk AJAX API.

Selv om systemet vårt er ganske bra, vi vet det ikke er perfekt. Apparat oversettelse er et vanskelig problem, men det spiller en viktig rolle i å gi folk tilgang til innhold de ellers kunne ikke lese. Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre kvaliteten, så hvis du finne en oversettelse som ikke helt rett, gi oss beskjed ved å bruke våre «Foreslå en bedre oversettelse»-funksjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: